zaterdag 4 januari 2014

Motorleslogboek 4

Motorles 8

Vandaag stond in het teken van de Denkbeeldige Acht.

Denkbeeldige Acht. Aanrijden zonder koppeling. Eerste versnelling, trekkende motor ong. van 15 naar 13 km/u afgeremd met de achterrem.


Bedoeling is de cirkels ruim te nemen, maar wel binnen het vak. Aandachtspunten zijn het doorkijken naar het punt waar ik wil uitkomen, niet zo zeer naar de grond maar op ooghoogte kijken. Niet te veel achterrem en gedoseerd gas geven.

Letten op:
  1. Ontspanning in de armen: naar voren zitten om de armen extra te laten ontspannen.
  2. Motor goed kantelen: steeds knijpen met knieën. 'Smijten met die motor'.
  3. Afleiding helpt enorm. Liedje neuriën zorgt voor ontspanning waardoor het veel beter gaat.
De oefening ging goed, zeker na het blijven oefenen en het gevoel ervoor krijgen.

Zoals vorige week besproken is het examen AVB aangevraagd! Woensdag 29 januari. Dan hebben we nog drie lessen en zo nodig kan een dubbele les worden ingebouwd. Volgens instructeur Richard is dit ruim voldoende om de oude oefeningen te herhalen en de laatste, naar verhouding eenvoudiger oefeningen, uit te voeren.

Resterende oefeningen zijn dan:
  • Wegrijden uit een parkeervak (links of rechts).
  • Halve draai (links- of rechtsom).
  • Achteruit parkeren.
Omdat er toch een en ander aangeschaft moet worden ben ik aansluitend naar NIWA in Zwaagdijk gegaan en hem me daar een mooie Shoei helm laten aanmeten. De GT-Air zat het best en past ook goed bij het segment motor dat ik wil rijden straks: Naked. Het zonnevizier is daarbij echt een pre. Kleur mat zwart uiteraard, hoewel dat wel goed schoongemaakt zal moeten worden steeds volgens de verkoper. Hij wordt besteld en is hopelijk snel binnen.

Shoei GT-Air, Matzwart, maat L




Einde les 8

 

1 opmerking: